Somalisk invandring

Regeringens överenskommelse med Miljöpartiet i invandringspolitiken får till följd att Sveriges gränser slås upp på vid gavel den 1 Juli i år när reglerna om
anhöriginvandring för Somalier börjar gälla.
Enligt Jonas Lindgren verksamhetschef på migrationsverket rör det sig om ca 2000 personer i veckan. Den otroliga siffran innebär att över 100000 Somalier kan komma under bara ett år.
Antalet kommer dessutom att öka för varje år, eftersom Somalier när de kommer till Sverige får automatiskt uppehållstillstånd då kan dom hämta resten av sina anhöriga till Sverige. Somaliernas födelsetal är flera gånger högre än svenskars. Hur det svenska välfärdssystemet ska klara anstormningen är ytterst oklart. Dem Somalier som bor i Sverige i dag finanseras ungefär nio av tio med socialbidrag. Det här betyder att alla Somalier i Sverige som fått uppehållstillstånd får rätt att ta hit sina anhöriga. Eftersom det inte finns någon fungerande folkbokföring i Somalia kommer det att tas DNA på alla för att fastställa familjetillhörighet.
I Lindesbergs kommun finns det 57 personer från Somalia som har sina biologiska barn kvar i Afrika. Tillsammans har de 204 barn som förväntas komma till Lindesbergs kommun, med barnen kommer också 33 st vuxna,18 kvinnor och 15 män. Det här blir 237 nya kommuninnevånare.(att försörja). Det är stora familjer 1 barn till 9 barn. Det finns varken lägenheter eller arbete i Lindesbergs kommun. Det är hög arbetslöshet och stora nedskärningar väntas i skolan samt i vård och omsorg. Försörjningsstödet ökar hela tiden. Det finns ingen klar finansiering för att ta emot dem här människorna som antagligen kommer att hamna i försörjningsstöds beroende.

Inger Karlsson, Sverigedemokraterna

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>